Audi predstavio RS Q3 i RS Q3 Sportback

Audi predstavio RS Q3 i RS Q3 Sportback

Proizvođač iz Ingolstadta je u jednom potezu predstavio dva RS modela. Točnije, riječ je o modelima RS Q3 i RS Q3 Sportback. Glavna značajka ovih crossovera je njihov 2,5-litreni turbo 5-cilindrični motor snage 294 kW, odnosno 400 KS i najvećeg okretnog momenta od 480 Nm. Ovaj pogonski stroj je uparen sa 7-stupanjskim automatskim S tronic mjenjačem te quattro sustavom pogona na sva četiri kotača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se performansi tiče ovi će automobili do 100 km/h ubrzavati za 4,5 sekundi, dok će im najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h. Kupcima će opcijski biti dostupno i elektroničko ograničenje na 280 km/h.

Uz motorizaciju treba spomenuti sportski ovjes koji snižava podnicu za 10 mm, a tu su i potjerani upravljači sustav te snažnije kočnice. Konkretnije, tu su 6-klipna kočnička kliješta s čeličnim diskovima promjera 375 mm sprijeda i 310 otraga. U opcijskoj opremi se nalaze monoblock aluminijska kliješta i keramički diskovi promjera 380 mm sprijeda i 310 mm otraga. Uz navedeno, tu je i prilagodljivi RS sportski ovjes sa sustavom Dynamic Chassis Control

Dodajmo i kako ove automobile karakteriziraju agresivni styling s novom maskom, prednjim i stražnjim branicima, novim aero paketom, 20 i 21-colnim kotačima, novim završecima ispuha, stražnjim difuzorom i sl. Jedinstveni sportski stil se nastavlja i u unutrašnjosti s novim upravljačem, sportskim sjedalima, ambijentalnom rasvjetom, raznim ukrasnim elementima i sl. Također, kupcima će biti dostupne razne mogućnosti personalizacije eksterijera i interijera.

Na europskim tržištima RS Q3 i RS Q3 Sportback će biti dostupni za narudžbu već tijekom sljedećeg mjeseca, a prve isporuke će krenuti prije kraja godine. U Njemačkoj cijene kreću od 63.500 eura za RS Q3 te 65.000 eura za RS Q3 Sportback.

Podijeli:
1