Audi predstavio plug-in hibridnu ponudu za Ženevu – Q5, A6, A7 i A8

Audi predstavio plug-in hibridnu ponudu za Ženevu – Q5, A6, A7 i A8

Audi će na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti nekoliko plug-in hibridnih izvedbi modela iz svoje ponude. Točnije, Ženeva će biti pozornica na kojoj će biti predstavljene plugin hibridne izvedbe modela Q5, A6, A7 i A8.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najskuplji automobil, od ova četiri spomenuta vozila, će svakako biti Audi A8 60 TFSI e quattro. Ovaj model pokreće 3,0-litreni V6 koji je uparen s sinkronim električnim motorom, baterijom kapaciteta od 14,1 kWh te automatskim 8-stupanjskim Tiptronic mjenjačem. Spomenuti pogonski sklop razvija snagu od 450 KS te najveći okretni moment od 700 Nm. Električna autonomija mu iznosi oko 40 km.

Q5, A6 i A7 dolaze u dvije hibridne izvedbe. Prva je 50 TFSI e comfort čiji pogonski sklop razvija snagu od 300 KS i najveći okretni moment od 450 Nm. Druga je 55 TFSI e, a ova će razvijati snagu od 370 KS te najveći okretni moment od 500 Nm. Električna autonomija ovih modela će se također kretati oko 40 km.

Naime, svi su modeli opremljeni litij-ionskom baterijom kapaciteta 14,1 kWh te koriste električni motor koji je dio automatskog mjenjača. Također, svi su modeli opremljeni sustavom regenerativnog kočenja. Nadalje, ovi će automobili svojim vozačima ponuditi tri načina rada EV (samo električni pogon), Auto (električni i benzinski motor za maksimalnu učinkovitost) i Hold (pogonski sklop radi na takav način da održava bateriju punom).

Audi nije objavio pojedinosti o cijenama za bilo koji od modela, ali tvrdi da će knjiga narudžbi biti otvorena uskoro.

1