Audi predstavio osvježenu izvedbu modela R8

Audi predstavio osvježenu izvedbu modela R8

Audi je upravo objavio prve podatke i fotografije osvježene izvedbe modela trenutne, druge generacije modela R8 u verzijama Coupe i Spyder. Prodaja ovih modela će na europskim tržištima započeti početkom iduće godine, a glavne karakteristike osvježenog modela su agresivniji dizajn i snažnija motorizacija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kada je riječ o vanjskom dizajnu treba izdvojiti novu širu Singleframe masku, tri otvora iznad nje koji podsjećaju na legendarni Ur-Quattro, a tu su i novi prednji spliter te agresivniji otvori za usis zraka. Novost čini i trodijelni poklopac motora, osvježena ponuda naplataka i sl. Primjetne su i izmjene stražnjeg kraja, a posebno se ističe novi difuzor.

Kupcima će biti dostupne i rane mogućnosti personalizacije, kao i dvije dodatne boje karoserije Kemora siva i Ascari plava. Također, tu su i razni novi ukrasni elementi, a promjene interijera se uglavnom odnose na nove kombinacije boja i presvlaka, dok je ostatak više-manje ostao nepromijenjen.

Kada je riječ o performansama treba reći kako će se R8 V10 moći pohvaliti većom snagom, odnosno ovaj će pogonski stroj sada razvijati snagu od 419 kW, odnosno 570 KS te najveći okretni moment od 550 Nm, što je 22 kW, odnosno 30 KS i 10 Nm više od ranije izvedbe. Zahvaljujući tome osvježeni će model do 100 km/h sada ubrzavati za 3,4 sekunde (3,5 s u cabrio izvedbi), dok će mu najveća brzina iznositi 324 km/h (322 km/h).

U izvedbi R8 V10 Performance Quattro (dosadašnji V10 Plus) ovaj će 5,2-litreni motor razvijati snagu od 456 kW, odnosno 620 KS te najveći okretni moment od 580 Nm, što je 7 kW, odnosno 10 KS te 20 Nm više. To će mu omogućiti da do 100 km/h ubrza za 3,1 sekundu (3,2 s) te dosegne najveću brzinu od 331 km/h (329 km/h).

Nadalje, iz Audija poručuju kako će se ovaj model moći pohvaliti dotjeranim ovjesom koji će mu omogućiti “još više razine stabilnosti i preciznosti”, a posebna je pažnja posvećena unaprjeđenju upravljača koji bi trebao ponuditi viši stupanj preciznosti i komunikativnosti. Također treba spomenuti unaprjeđeni sustav kočenja i sustav nadzora stabilnosti koji su kod osvježenog modela R8 V10 skratili put kočenja.

Podijeli:
1