Audi predstavio novi Q3

Audi predstavio novi Q3

Proizvođač iz Ingolstadta nastavlja sa svojim ovogodišnjim planom predstavljanja novog ili osvježenog modela svaka tri tjedna. Ovaj put je na red došla nova generacija modela Q3 koja će svojim kupcima ponuditi novi dizajn, napredniju tehnologiju, bogatiju opremu te raznovrsne cijenjene motore Grupe VW.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dizajn je dakako inspiriran recentnim audijevim novitetima. Modernije i atraktivnije linije izražavaju sportskiji duh vozila, a veliki utjecaj, posebno na profil, ali i na druge značajke je očito imao Q8. Ističe se i nova maska te uvećana svjetla preuzeta s novog A3 Sportbacka. Kupcima će se ponuditi i različiti kotači veličine između 17 i 20 cola.

S obzirom na činjenicu da je između lansiranja prethodne i ove nove generacije modela Q3 na tržište stigao Q2, sasvim je razumljivo da je novi Q3 značajnije narastao dimenzijama. Konkretnije novitet je duži za 9,65 cm, a međuosovinskim mu je razmak produljen za 7,6 cm. Ovakav rast dimenzija se dakako odrazio na rast ponude prostora unutar putničke kabine te obujma prtljažnika koji sada iznosi 674 l, odnosno 1526 l s preklopljenim naslonima stražnje klupe.

Veliki utjecaj je Q8 imao i na uređenje interijera. Dakako, Q3 neće biti na razini svog velikog brata, ali tu je digitalna 12,3-inčna instrumentna ploča, središnji infotainment zaslon (veličine 8,8 i 10 inča) i sl. Također, dizajn je vrlo privlačan, čist i jednostavan, a preglednost odlična. Pregršt sigurnosne opreme i sustava pomoći vozaču se podrazumijevaju, a posebno možemo istaknuti automatsko kočenje, upozorenje na bočni promet, sustav održavanja vozila u voznoj traci, automatski prilagodljivi tempomat sa sustavom Traffic Jam Assist i sl.

Za sada je potvrđeno samo kako će ispočetka Q3 biti dostupan s tri motora, no ponuda će se vremenom proširiti, a izgledno je kako će kupcima na izbor stajati i barem jedna hibridna verzija. Što se startne konvencionalne ponude tiče zasigurno će ju činiti 2.0 TFSI te TDI motori upareni sa 7-stupanjskim automatskim S Tronic mjenjačem te quattro pogonom na sva četiri kotača.

Prodaja na europskim tržištima će započeti ove jeseni.

YouTube MP3 - Hotmail
1