Audi predstavio novi A6

Audi predstavio novi A6

Audi je pred ženevsku premijeru predstavio novu generaciju modela A6, a kako se i očekivalo ova će poslovna limuzina u svom dizajnu, vanjštine i interijera, poprilično osloniti na veći A8 i sportskiji A7. Isto vrijedi i za motorizaciju te opremu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prednji kraj vozila dolazi s prepoznatljivim audijevim obiteljskim potpisom, a tu prvenstveno mislimo dakako na masku motora i svjetla koja će kupcima biti dostupna u tri izvedbe od kojih će vrh ponude činiti HD Matrix LED svjetla. Općenito linije ovog noviteta su nešto mišićavije i izraženije, a u isto vrijeme su poboljšana aerodinamička svojstva pa koeficijent otpora zraka iznosi 0.24, kupci će imati mogućnost izabrati između više opcija, odnosno paketa personalizacije vanjštine.

Novi A6 je nešto veći od svog prethodnika pa mu tako ukupna duljina iznosi 4939 mm, širina 1886, a visina 1457 mm, dok mu je međuosovinski razmak dugačak 2924 mm. Zahvaljujući povećanim dimenzijama novi će A6 ponuditi još više prostora unutar putničke kabine, posebno otraga i to u svim smjerovima.

Unutrašnjost je u većoj mjeri prenijeta iz modela A7, odnosno najlakše ju je opisati kao bogato opremljeno i futuristički dizajnirano okruženje koje se ističe naprednim infotainmentom, kvalitetnim materijalima i visokom razinom komfora i luksuza. Modeli s vrha ponuda će biti opremljeni 12,3-inčnom digitalnom instrumentnom pločom te dodatnim 10,1-inčnim središnjim zaslonom kao središtem infotainmenta, dok će slabije opremljeni modeli imati 8,6-inčni zaslon.

Nadalje, tu su nova sjedala s mogućnošću grijanja, ventilacije i masaže, a među opcijskom će se opremom nalaziti panoramski krov, sustav nadzora kvalitete zraka s ionizatorom i raspršivačem mirisa, par izbora ambijentalne rasvjete, audio sustav Bang & Olufsen…

Na europskim tržištima novi A6 će biti dostupan s dva različita motora. Prvi je 3,0-litreni TFSI V6 snage 250 kW, odnosno 340 KS te najvećeg okretnog momenta od 500 Nm. Ovaj će motor biti uparen sa 7-stupanjskim S-tronic mjenjačem te standardnim sustavom pogona na sva četiri kotača, a s njim će novi A6 do 100 km/h ubrzavati za 5,1 sekundu te će mu najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Ljubitelji dizela će moći odabrati 3,0-litreni TDI V6 snage 210 kW, odnosno 286 KS te najvećeg okretnog momenta od 620 Nm. Ovaj je pogonski stroj uparen s 8-stupanjskim Tiptronic mjenjačem te pogonom na sva četiri kotača. Oba spomenuta motora su dio tzv. blagog hibrida putem kojeg im je potrošnja smanjena za oko 0,7 l/100 km.

Proizvođač mu navodi kako je novi A6 dinamičnije vozilo od svog prethodnika s unaprijeđenim upravljačkim sustavom i ovjesom, a vrijedi reći i da će kupci moći odabrati i prilagodljivi zračni ovjes te sportski ovjes. Općenito razina sigurnosti je povećana zbog zahvaljujući bogatoj ponudi naprednih sustav pomoći vozaču .

Novi Audi A6 na tržišta stiže u lipnju ove godine, prvo u rodnoj mu Njemačkoj gdje će cijena za A6 50 TDI kretati od 58.050 Eura.

Podijeli:
1