Audi predstavio novi A6

Audi predstavio novi A6

Audi je pred ženevsku premijeru predstavio novu generaciju modela A6, a kako se i očekivalo ova će poslovna limuzina u svom dizajnu, vanjštine i interijera, poprilično osloniti na veći A8 i sportskiji A7. Isto vrijedi i za motorizaciju te opremu.

Prednji kraj vozila dolazi s prepoznatljivim audijevim obiteljskim potpisom, a tu prvenstveno mislimo dakako na masku motora i svjetla koja će kupcima biti dostupna u tri izvedbe od kojih će vrh ponude činiti HD Matrix LED svjetla. Općenito linije ovog noviteta su nešto mišićavije i izraženije, a u isto vrijeme su poboljšana aerodinamička svojstva pa koeficijent otpora zraka iznosi 0.24, kupci će imati mogućnost izabrati između više opcija, odnosno paketa personalizacije vanjštine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi A6 je nešto veći od svog prethodnika pa mu tako ukupna duljina iznosi 4939 mm, širina 1886, a visina 1457 mm, dok mu je međuosovinski razmak dugačak 2924 mm. Zahvaljujući povećanim dimenzijama novi će A6 ponuditi još više prostora unutar putničke kabine, posebno otraga i to u svim smjerovima.

Unutrašnjost je u većoj mjeri prenijeta iz modela A7, odnosno najlakše ju je opisati kao bogato opremljeno i futuristički dizajnirano okruženje koje se ističe naprednim infotainmentom, kvalitetnim materijalima i visokom razinom komfora i luksuza. Modeli s vrha ponuda će biti opremljeni 12,3-inčnom digitalnom instrumentnom pločom te dodatnim 10,1-inčnim središnjim zaslonom kao središtem infotainmenta, dok će slabije opremljeni modeli imati 8,6-inčni zaslon.

Nadalje, tu su nova sjedala s mogućnošću grijanja, ventilacije i masaže, a među opcijskom će se opremom nalaziti panoramski krov, sustav nadzora kvalitete zraka s ionizatorom i raspršivačem mirisa, par izbora ambijentalne rasvjete, audio sustav Bang & Olufsen…

Na europskim tržištima novi A6 će biti dostupan s dva različita motora. Prvi je 3,0-litreni TFSI V6 snage 250 kW, odnosno 340 KS te najvećeg okretnog momenta od 500 Nm. Ovaj će motor biti uparen sa 7-stupanjskim S-tronic mjenjačem te standardnim sustavom pogona na sva četiri kotača, a s njim će novi A6 do 100 km/h ubrzavati za 5,1 sekundu te će mu najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Ljubitelji dizela će moći odabrati 3,0-litreni TDI V6 snage 210 kW, odnosno 286 KS te najvećeg okretnog momenta od 620 Nm. Ovaj je pogonski stroj uparen s 8-stupanjskim Tiptronic mjenjačem te pogonom na sva četiri kotača. Oba spomenuta motora su dio tzv. blagog hibrida putem kojeg im je potrošnja smanjena za oko 0,7 l/100 km.

Proizvođač mu navodi kako je novi A6 dinamičnije vozilo od svog prethodnika s unaprijeđenim upravljačkim sustavom i ovjesom, a vrijedi reći i da će kupci moći odabrati i prilagodljivi zračni ovjes te sportski ovjes. Općenito razina sigurnosti je povećana zbog zahvaljujući bogatoj ponudi naprednih sustav pomoći vozaču .

Novi Audi A6 na tržišta stiže u lipnju ove godine, prvo u rodnoj mu Njemačkoj gdje će cijena za A6 50 TDI kretati od 58.050 Eura.

Podijeli:
1