Audi predstavio high-tech interijer modela E-Tron

Audi predstavio high-tech interijer modela E-Tron

Audi je objavio prve fotografije interijera svog novog električnog modela E-Tron. Točnije, prednja armatura ovog automobila će opremljena sa čak pet OLED zaslona, od čega će se na dva bočna projicirati slika s bočnih kamera koje će zamijeniti klasične retrovizore.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Automobil na slikama je još uvijek službeno prototip, no činjenica je da se produkcijski model neće značajno, ako će uopće, razlikovati od ovog automobila. Što se kamera umjesto retrovizora tiče one bi trebale biti dostupne na onim tržištima gdje će takvo rješenje biti legalno, a kao što možete vidjeti na slikama njihovi ekrani su smješteni u vrh obloge prednjih vrata.

Ovu ekrani su dijagonale 7 inča i na njihovu će se upotrebu vjerojatno trebati naviknuti, no činjenica je kako će vozaču biti dostupne razne mogućnosti prilagodbe prikaza (prvenstveno zoom-in i zoom -out), a sam će automobil putem njih moći dodatno upozoravati vozača i obavještavati ga o objektima koji se nalaze u blizini vozila.

Uz ova dva ekrana tu su dakako i velika digitalna instrumentna ploča, središnji zaslon infotainmenta te kontrole klimatizacija i ventilacije kao što je u modelima A8, Q8, A7 i A6.

Podsjetimo, ovaj će automobil pokretati par električnih motora kombinirane snage od 265 kW, odnosno 360 KS što će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za manje od 6 sekundi te najveću brzinu od 200 km/h. Također, bit će dostupan i način rada sport koji će snagu pogona na kraća razdoblja podići na 300 kW, odnosno 408 KS.

Ovaj će se automobil proizvoditi u audijevim pogonima u Belgiji, a u podnici će se nalaziti litij-ionske baterije kapaciteta 95 kWh koje bi mu trebale omogućiti autonomiju od oko 400 km (prema WLTP-u). Dijelom će za tu relativno visoku brojku biti zadužen i odličan koeficijent otpora zraka od 0,28. Za punjenje baterija putem 150 kWh punjača će biti potrebno oko pola sata.

Ranije planirana premijera 30. kolovoza je odgođena do daljnjeg iz “organizacijskih razloga”, no planirani početak prodaje, odnosno prve isporuke su i dalje planirane za kraj ove tj. početak iduće godine. Na kraju još podsjetimo da će do kraja ovog desetljeća na tržište stići i E-Tron Sportback, a nedugo zatim i E-Tron GT.

Podijeli:
1