Audi predstavio facelift modelne obitelji A5

Audi predstavio facelift modelne obitelji A5

Proizvođač iz Ingolstadta je pred frankfurtsku premijeru predstavio osvježenu liniju modelne obitelji A5, koja uključuje izvedbe Coupe, Cabriolet i Sportback, a tu je i facelift modela S5. Novosti su u osnovi slijedile one iz osvježenog modela A4 pa se tako najviše ističu dotjerana Singleframe maska motora, novi branici te redizajnirana svjetla, kao i novi završeci ispuha.

Svi modeli su opremljeni LED prednjim svjetlima kao standardnom opremom, a Audi će nuditi opcijska Matrix LED prednja svjetla s LED stražnjim svjetlima i tzv. dinamičnim pokazivačima smjera.

Jedna od većih novosti u unutrašnjosti je novi 10,1-inčni zaslon MMI sustava koji se temelji na bržoj i naprednijoj platformi novog infotainmenta. Korisnicima će biti olakšano korištenje kroz jednostavnije sučelje, glasovne naredbe, napredniji unos teksta i sl. Također, sustav će nuditi nove mogućnosti povezivosti i kasnijeg proširivanja ugrađenih značajki.

Tijekom lansiranja osvježeni A5 će biti ponuđen sa četiri motora, a svaki će biti opremljen s 48-voltnim blagim hibridom te automatskim mjenjačem. Ulaznu verziju 35 TDI pokreće 2.0 TDI snage 165 KS, a ulaznog benzinca 40 TFSI pokreće 2,0-litreni TFSI snage 190 KS.

U osvježeni Audi S5 TDI će se ugrađivati 3,0-litreni TDI snage 350 KS i najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. Dotični motor će biti uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, a njihova će kombinacija omogućiti ubrzanje do 100 km/h za manje od 5 sekundi. Najveća brzina će mu biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Sve izvedbe će prilikom lansiranja biti dostupne u izvedbi Edition One koja će ponuditi sportski ovjes, S-Line body kit, razne ukrasne elemente i posebne boje. Isporuke modela A5 novim kupcima će krenuti krajem ove, odnosno početkom iduće godine. Cijene u Njemačkoj kreću od 42.900 eura za A5 Coupe 40 TFSI, dok je za S5 potrebno izdvojiti od 66.500 eura.

Podijeli:
1