Audi potvrdio SQ2, novi A1 i druge novitete

Audi potvrdio SQ2, novi A1 i druge novitete

Tijekom svoje godišnje press konferencije Audi je potvrdio nekoliko novih modela koji će na tržište stići kasnije tijekom ove te sljedeće godine. Među njima se kao najveća vijest ističe konkurent teslinom Modelu S, odnosno E-Tron GT o kojem smo vas izvijestili tijekom prošlog tjedna, no to tu je još nekoliko vrlo zanimljivih novosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije svega spomenimo model SQ2 koji će zasjesti na vrh ponude linije Q2, a vjeruje se kako će ga pokretati motor iz modela S3. Podsjetimo, riječ je o 2,0-litrenom TFSI pogonskom stroju snage 315 KS i najvećeg okretnog momenta od 400 Nm te uparenog sa sedam stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke i quattro pogonom na sva četiri kotača.

Ista se konfiguracija dakle očekuje i u SQ2, a popratit će ju unaprijeđeni ovjes, upravljački sustav, kočnice, vizaulne dorade i sl. Premijera ovog automobila se očekuje prije kraja ove godine.

Nadalje, Audi je potvrdio kako će uskoro stići nasljednik modela A1 Sportback koji je na tržištu prisutan još od 2010. Ovaj bi se model trebao temeljiti na MQB A0 platformi modela Polo, a verzija s trima vratima neće biti dostupna. Općenito A1 Sportback bi trebao biti veći i prostraniji te lakši i krući automobil.

Motorizaciju će činiti 3 i 4-cilindrični benzinski i dizelski motori upareni sa 6-stupanjskim ručnim te 7-stupanjskim automatskim mjenjačima. Vjerojatno je da će se u ponudi naći i hibridni modeli, a vrh ponude će činiti S1 verzija s pogonom na sva četiri kotača.

Nadalje, Audi će svoju ponudu proširiti modelom Q8, plug-in hibridnom izvedbom modela A8, a na pojedinim će tržištima biti dostupna i njegova 12-cilindrična verzije. Na kineskom tržištu Audi će ponuditi produljene izvedbe modela Q2 i Q5.

Podijeli:
1