Audi potvrdio – službena premijera E-Trona 17. rujna

Audi potvrdio – službena premijera E-Trona 17. rujna

Audi je isprva planirao predstaviti svoj novi električno pokretani crossover 30. kolovoza Audi Summitu u Bruxellesu, no kasnije se od tog datuma i mjesta odustalo iz “organizacijskih razloga” bez najave novog datuma. Sada je pak službeno potvrđeno kako će ovaj automobil biti premijerno predstavljen 17. rujna u San Franciscu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tada će za američko tržište biti otvorena knjiga narudžbi, a kupci će moći rezervirati i konfigurirati svoj primjerak plaćanjem pologa od 1.000 američkih Dolara koje će moći dobiti natrag ukoliko kasnije odustanu od kupnje. Kupcima će biti omogućeno praćenje vozila od proizvodnih pogona do isporuke, a svi će detalji postati poznati po premijeri.

Audi je uz objavu ove vijesti priložio i novi teaser ovog vozila čiju smo vanjštinu, a posebno interijer već dobro upoznali kroz ranije objave (ovdje i ovdje) s obzirom da je pretprodukcijski primjerak bio predstavljen u Ženevi ovog proljeća.

Podsjetimo, ovaj će automobil pokretati par električnih motora kombinirane snage od oko 265 kW, odnosno 360 KS što će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za manje od 6 sekundi te najveću brzinu od 200 km/h. Također, bit će dostupan i način rada sport koji će snagu pogona na kraća razdoblja podići na oko 300 kW, odnosno 408 KS.

Ovaj će se automobil proizvoditi u audijevim pogonima u Belgiji, a u podnici će se nalaziti litij-ionske baterije kapaciteta 95 kWh koje bi mu trebale omogućiti autonomiju od oko 400 km (prema WLTP-u). Dijelom će za tu relativno visoku brojku biti zadužen i odličan koeficijent otpora zraka od 0,28. Za punjenje baterija putem 150 kWh punjača će biti potrebno oko pola sata.

Početak prodaje, odnosno prve isporuke se očekuju tijekom sljedeće godine.

Podijeli:
1