Audi potvrdio produkcijski e-tron Sportback za 2019.

Audi potvrdio produkcijski e-tron Sportback za 2019.

Nakon što je prestao s proizvodnjom modela R8 e-tron Audi više nema svoj isključivo električno pokretani model. To će se promijeniti tijekom sljedeće godine kada na tržište stigne električni SUV, odnosno produkcijska izvedba modela e-tron Quattro, za koju je još ranije potvrđeno da će se proizvoditi u audijevim pogonima u Belgiji, a sada doznajemo da će ju godinu dana kasnije slijediti produkcijska verzija studije e-tron Sportback.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konačni proizvod bi trebao dizajnom donekle slijediti spomenutu studiju koju proizvođač naziva gran turismom sa četvorim vratima, no više ćemo znati nakon dolaska e-tron Quattra s obzirom da bi Sportback u osnovi trebao biti njegova elegantnija i sportski nastrojena verzija.

Studiju je pokretao električni pogonski sklop snage 370 kW, odnosno 503 KS što je bilo dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 4,5 sekundi. Kakva će točno biti konfiguracija pogonskog sklopa u produkcijskom vozilu za sada nije poznato, no naglasak će svakako biti na autonomiji. Očekuje se oko 500 km, no opet više bi trebalo postati poznato nakon premijere modela e-tron Quattro.

YouTube MP3 - Hotmail
1