Audi potvrdio još luksuzniji A8. Stiže li nam Horch izvedba?

Audi potvrdio još luksuzniji A8. Stiže li nam Horch izvedba?

Proizvođač iz Ingolstadta je potvrdio kako je u pripremi “nova, posebno luksuzna i prestižna izvedba” modela A8. Za očekivati je da će ta verzija predvodnika audijeve ponude ustvari konkurirati mercedesovom Maybachu, a izgledno je da će dobiti revitalizirani naziv Horch.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, August Horch je jedan od osnivača onoga što će kasnije postati Audi, a njegovo ime se nije nalazilo na automobilima još od prve polovice prošlog stoljeća.

Ukratko, Audi bi mogao slijediti put Mercedesa koji je posrnulu marku Maybach revitalizirao kao pod-brand za najluksuznije izvedbe svojih modela. Očekuje se da će ovaj A8 biti pokretan bi-turbo W12 motorom, no moguća je i V8 izvedba.

Ako A8 Horch (ime nije potvrđeno) uspije izazvati veći interes potencijalnih kupaca, tada bi isti recept mogao biti primijenjen i na neke druge modele u audijevoj ponudi.

Na kraju dodajmo da u Audiju razmatraju mogućnost da sljedeća generacije ovog automobila bude u potpunosti električno pokretana. Odluka još uvijek nije donijeta, no iz vodstva ovog proizvođača se mogu čuti najave kako takav potez nije teško zamisliti. Posebno kada u obzir uzmemo činjenicu da je trenutna generacija ovog automobila u prodaji manje od dvije godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1