Audi potvrdio elektrifikaciju modela R8

Audi potvrdio elektrifikaciju modela R8

Iz Audija je stigla službena potvrda kako će sljedeću generacije modela R8 pokretati elektrificirani pogonski sklop. Za sada još navodno nije odlučeno o kakvom će se točno pogonskom sklopu raditi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Direktor Audi Sporta, Oliver Hoffman, je izjavio da za sada postoji nekoliko interesantnih rješenja za sljedeći R8. Također, dodao je da ta rješenja svakako uključuju elektrifikaciju pogona i da nasljednika modela R8 neće biti prodavan “samo s normalnim motorom s unutrašnjim izgaranjem.”

Odluka će dakako biti donijeta na višim instancama unutar Audija i uvelike će ovisiti o analizi tržišta zahtjevima potencijalnih kupaca i trenutnim mogućnostima električnih komponenti prilikom lansiranja.

Podsjetimo, prvi R8 je na tržište stigao 2006, a druga generacija je lansirana 2015. Dolazak treće generacije se očekuje “za nekoliko godina”, vjerojatno 2023. Do tada, kaže Hoffman, Audi Sport će nastaviti s osvježavanjem ponude s novim izvedbama trenutnog automobila.

Na kraju dodajmo da je iz Audija stigla i potvrda kako će se od kraja 2020. produkcijska izvedba studije e-tron GT proizvoditi u istim pogonima kao i R8. Tako da i to možemo uzeti kao znak buduće elektrifikacije ovog modela.

Podijeli:
1