Audi i Porsche razvijaju novu platformu za električna vozila

Audi i Porsche razvijaju novu platformu za električna vozila

Pema posljednjim saznanjima Audi i Porsche razvijaju novu platformu namijenjenu električnim vozilima. Ova platforma je trenutno u razvoju nešto manje od godinu dana i nosi naziv PPE, odnosno Premium Platform Electric. Glavni razlog zajedničkog rada je dakako ušteda te pozitivni sinergijski učinci suradnje oko 850 stručnjaka, njih 550 iz Audija i 300 z Porschea.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Audiju kažu kako će se na ovoj platformi temeljiti tri modelne obitelji, a ekipa iz Ingolstadta trenutno vodi razvoj na dva projekta i oba će uključivati modele iz Audija i Porschea. Porsche je zadužen za treći projekt, no o njemu za sada nema baš nikakvih informacija.

Nova je platforma navodno vrlo fleksibilna te će omogućiti razvoj vozila s “niskom” te “visokom” podnicom, a stručnjacima iz Porschea i Audia će dopustiti široke mogućnosti iskorištavanja koristi koje donose električna vozila, prvenstveno kod prostranosti putničkog prostora, niskog težišta i sl.

Prvi model temeljen na platformi PPE bi trebao biti predstavljen tijekom 2021, a unatoč isto osnovi Audi i Porsche će se posebno potruditi na razlikovanju svojih proizvoda u skladu s naslijeđem svake marke i očekivanjima kupaca.

Na kraju dodajmo kako će uz PPE VW Grupa nastaviti koristiti MEB te “dvije novo razvijene konvencionalne platforme, a iz Audija je natuknuto o još jednoj platformi koja bi mogla biti način realizacije nekih “ideja za sportske automobile.”

Podijeli:
1