Audi planira dodatne Q modele

Audi planira dodatne Q modele

Crossoveri, odnosno SUV-ovi su i dalje glavni hit auto industrije pa stoga ne čudi kako i oni proizvođači koji imaju bogatu ponudu ovih modela namjeravaju isti dodatno proširiti. Konkretnije, prema posljednjim saznanjima Audi, koji je prije neki dan predstavio Q8, planira svojim kupcima ponuditi nove Q modele.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Britanski Autocar javlja kako je prvi sljedeći Q novitet Q4, a dobre su šanse da će mu se pridružiti Q1, Q6 te Q9. Također, na putu su i električni E-Tron te E-Tron Sportback.

Mali Q1 bi navodno trebao stići 2021. te dakako biti tzv. ulazni model u Q ponudu, a u osnovi će se raditi o povišenoj i robusnijoj izvedbi sljedeće generacija modela A1 Sportback. Q4 i Q6 bi trebali kupcima ponuditi atraktivniju izvedbu modela Q3 i Q5, odnosno biti ono što je Q8 u odnosu na Q7.

Q4 bi trebao stići tijekom sljedeće godine, a Q6 navodno još uvijek nije dobio konačno zeleno svjetlo. Slično je i s modelom Q9 koji je trenutno još uvijek samo predmet glasina, no Audi je već zaštitio ovu oznaku, a pojedini izvori koji se pozivaju na insajdere javljaju da je želja u Ingolstadtu poprilično jaka za lansiranjem novog predvodnika cjelokupne ponude koji će se prvenstveno isticati luksuzom.

YouTube MP3 - Hotmail
1