Audi ove godine predstavlja novi A1, Q3 i SQ2?

Audi ove godine predstavlja novi A1, Q3 i SQ2?

Prema svemu sudeći Audi će tijekom ove godine predstaviti tri vrlo značajna kompaktna modela. Točnije, radit će se o novoj generaciji modela A1 Sportback te novom Q3, a na tržište će stići i sportski nastrojeni SQ2.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U prilog ovoj tvrdnji govori navodni fotografija dijela audijevog plana dolaska noviteta koja kruži internetom, no službenih potvrda da je riječ o točnom izvještaju za sada nema. Testni primjerci sva tri modela su već viđeni pa stoga ne čudi vijest o skorom dolasku s obzirom kako se njihov razvoj očito približavao svom kraju.

Novi A1 će se temeljiti na MQB platformi preuzetoj od Pola, a trebao bi i ponešto narasti dimenzijama. 3 i 4-cilindrična motorizacija će više-manje odgovarati onoj u Polu, do bi vrh ponude trebala činiti S1 izvedba s 2,0-litrenim TFSI motorom snage oko 250 KS. Saznajemo i da će proizvodnja ovog automobila biti povjerena seatovim pogonima u Martorellu.

SQ2 će u odnosu na standardni Q2 ponuditi agresivniji dizajn, dorađeni interijer i 2,0-litreni 4-cilindrični turbo benzinski motor snage oko 300 KS i okretnog momenta oko 400 Nm koji će se na podlogu prenositi putem Quattro sustava pogona na sva četiri kotača.

Novi Q3 bi zahvaljujući raznim unaprjeđenjima trebao biti 50-ak kilograma lakši od svog prethodnika, a vanjština i unutrašnjost će biti usklađeni s recentnijim audijevim novitetima. Bogata infotainment i sigurnosna oprema se podrazumijevaju, a motorizacija će biti u pravilu preuzeta iz Tiguana, dok je kasnije moguća i plug-in hibridna verzija. Kupcima će na raspolaganju stajati izvedbe s pogonom na prednje te na sva četiri kotača, a ponuda bi u konačnici trebala biti proširena i verzijom RS Q3.

Na kraju dodajmo kako je iz Audija već potvrđeno nekoliko noviteta za ovu godinu, a neke od njih ćemo svakako vidjeti već početkom ožujka u Ženevi.

YouTube MP3 - Hotmail
1