Audi otkrio električni koncept Q4 Sportback e-tron

Audi otkrio električni koncept Q4 Sportback e-tron

Nakon lanjskog predstavljanja studije Q4 e-tron u Ženevi, Audi je sada predstavio i drugu karoserijsku izvedbu istog automobila, u coupé inačici Sportback. Na tržište će stići sljedeće godine kao sedmi Audijev potpuno električni model

Na prošlogodišnjem, možda i posljednjem, Međunarodnom salonu automobila u Ženevi, Audi je bio prikazao kako zamišlja svoj sljedeći SUV električne linije e-tron, u kompaktnoj inačici Q4. Ovaj automobil trebao bi u prodaju stići tijekom sljedeće godine, a sada doznajemo kako u salone neće doći sam, već s – bratom blizancem.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Audi sada ima koncept novog Q4 e-trona u coupé inačici Sportback. S tehničke strane, kažu, radi se o identičnom automobilu kao što će to biti “obični” Q4 e-tron, no izvana će biti zamjetno drugačiji, s naglašenijom krivuljom stražnjeg kraja – pa potencijalni kupci već sada mogu početi razmišljati o tome kakav oblik žele u svojem kompaktnom električnom SUV-u.

Ugrađene baterije i dalje bi trebale jamčiti domet od preko 500 kilometara, elektromotori snagu do čak 225 kW, a pogon na sve kotače sigurnost i svestranost u vožnji. Q4 e-tron bit će zasnovan na modularnoj platformi MEB Volkswagen grupe.

Sportback će se isticati dinamičnim izgledom, u kojem će se D-stupovi stapati u sportski spojler na stražnjem kraju, u ravnini donjeg ruba stražnjeg stakla. Poklopac prtljažnika krasit će i LED svjetlo koje se proteže s kraja na kraj vozila, a njegov oblik vizualno će učiniti Sportback dužim nego što jest. Unutrašnjost će također nuditi prostora kao u vozilu klase iznad, s međuosovinskim razmakom od 2,77 metara.

Bit će ovo sedmi potpuno električni Audi predstavljen javnosti, uz namjeru marke da do 2025. godine na tržištu ima preko 20 potpuno električnih modela, koji bi trebali činiti do 40% njihove ukupne prodaje u svijetu.

YouTube MP3 - Hotmail
1