Audi osvježio TT taman za 20. obljetnicu modela

Audi osvježio TT taman za 20. obljetnicu modela

Nakon što smo vas tijekom jučerašnjeg dana informirali o najavi skore premijere osvježene izvedbe modela TT nismo dugo čekali na službeno online predstavljanje. Naime, Audi je upravo odradio službenu premijeru s fotografijama, podacima i video zapisom ovog automobila koji tijekom ove godine slavi svoju dvadesetu godišnjicu od premijere prve generacije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Osvježena izvedba TT je blago redizajnirana, a najvažnije dorade uključuju novu tzv. 3D singleframe masku motora te veće otvore za hlađenje sprijeda, dok je otraga najveća novost novi branik. Također, dotjeran je izgled S line paketa s novim širim difuzorom, posebnim stražnjim branikom, novim prednjim spliterom, crnom maskom i sl. Nadalje, kupci mogu odabrati opcijska LED ili Matrix LED svjetla, a TT će ubuduće biti dostupan s tri nove boje Cosmos plava, Pulse narančasta i samo za S line modele Turbo plava. Nadalje, kupcima će biti dostupni standardni kotači veličine 17 i 18 cola te opcijski veličine 19 i 20 cola.

Interijer također nije značajnije mijenjan, no standardna je opreme obogaćena, a vozači će posebno cijeniti Audi drive select te 12,3-inčni digitalnu instrumentnu ploču koja će nuditi novi sportski prikaz kao opciju, a vozačima će biti prikazani trenutna snaga i okretni moment motora, kao i G sile.

Što se motorizacije tiče osvježeni Audi TT će pokretati 2,0-litreni TFSI u izvedbama 40 TFSI, 45 TFSI i 45 TFSI Quattro. U verziji 40 TFSI spomenuti motor razvija snagu od 145 kW, odnosno 197 KS te najveći okretni moment od 320 Nm. U izvedbi 45 TFSI isti motor razvija snagu od 180 kW, odnosno 245 KS te najveći okretni moment od 370 Nm. Vrh ponude će činiti TTS kojeg će također pokretati 2,0-litreni 4-cilindrični TFSI motor, no razvijat će snagu od 225 kW, odnosno 306 KS i najveći okretni moment od 400 Nm.

Izvedbe 40 TFSI i 45 TFSI će standardno biti opremljene sa 6-stupanjskim ručnim, odnosno s opcijskim 7-stupanjskim S tronic automatskim mjenjačem s dvije spojke. Ovaj potonji je jedini izbor za verziju 45 TFSI Quattro, a isto vrijedi i za TTS koji također standardno dolazi s pogonom na sva četiri kotača.

Osvježeni Audi TT će na europska tržišta stići do kraja godine, a u Njemačkoj cijena kreće od 35.050 Eura za Coupe, odnosno 37.500 Eura za TT Roadster. Izvedba TTS Coupe i TTS Roadster kreću od 54.500, odnosno 57.500 Eura.

Podijeli:
1