Audi osvježio A4

Audi osvježio A4

Proizvođač iz Ingolstadta je predstavio osvježenu obitelj modela A4, koji će biti dostupan kao limuzina, karavanski Aant, robusni Allroad te u S4 TFSI i S4 TDI verzijama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kao što se i očekivalo dotjerani A4 će se vizualno jasno razlikovati od prethodnika. Kao najprimjetnije novosti tu su nova šira maska motora, redizajnirana prednja svjetla te niža bočna linija. Prednja LED svjetla će biti dio standardne opreme, no kupcima će se nuditi i opcijska Matrix LED tehnologija s automatskim dugim svjetlima.

Nadalje, redizajnirana su i stražnja svjetla, prednji i stražnji branik i sl. Dodajmo i da će kupcima na izboru stajati 12 boja vanjštine, kao i nekoliko novih setova naplataka.

U unutrašnjosti se ističe posljednja izvedba MMI infotainmenta koji dolazi s 10,1-inčnim središnjim zaslonom, dorađenim navigacijskim sustavom i sl. Audi će kupcima ponuditi i tri instrumentne ploče, od kojih su dvije djelomično analogne, dok je treća u potpunosti digitalna.

Na europskim tržištima Audi će ponuditi šest turbo motora snage između 110 i 255 kW, od njih tri će biti opremljena tzv. blagim hibridom. Podsjetimo, osvježeni A4 će se, ovisno o tržištu, prodavati u benzinskoj TFSI i dizelskoj TDI izvedbi.

Prvi će, S4 i S4 Avant TFSI, pokretati 3,0-litreni turbo V6 snage 355 KS i najvećeg okretanog momenta od 500 Nm. Najveća brzina će mu biti ograničena na 250 km/h, a do 100 km/h će stizati za 4,7 (4,8 s) sekundi.

Dizelski S4, limuzinu i karavan, će pokretati novi 3,0-litreni V6 TDI motor snage 255 kW, odnosno 347 KS te najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. Za ubrzanje do 100 km/h limuzini će trebati 4,8 s, a karavanu 4,9 s. Najveća brzina je elektronički ograničena na 250 km/h u oba modela. Više o ovom modelu možete pročitati ovdje.

Knjiga narudžbi za osvježeni A4 će biti otvorena kasnije tijekom ovog mjeseca, a prve isporuke se očekuju tijekom ljeta, odnosno početkom jeseni (ovisno o izvedbi). Za sada znamo da e cijena u Njemačkoj kretati od 35.900 eura.

Podijeli:
1