Audi objavio novi teaser modela Q8

Audi objavio novi teaser modela Q8

Audi će uskoro predstaviti svoj novi SUV, a riječ je o modelu Q8 koji će zasjesti na sam vrh ove modelne linije. Iz Ingolstadta je već potvrđena skora premijera, točnije ista se očekuje u lipanju, no do tada ćemo zasigurno saznati dodatne pojedinosti o ovom vozilu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Posebno je tome tako ako Audi nastavi sa čestom objavom teasera Q8-ice. Sada je naime stigao i video teaser u kojem ovaj njemački proizvođač dodatno naglašava linije svog novog velikog vozila te potvrđuje kako će Q8 biti tzv. coupe SUV sa sniženom linijom krova otraga.

S tehničke strane će se osloniti na Q7 s kojim će dijeliti većinu svojih komponenti te motorizaciju. Dakako, temeljit će se na platformi MLB Evo koju koriste i ostali veliki SUV-ovi Grupe VW poput Bentayge, Urusa i Touarega. Ponudu motora će vjerojatno otvoriti 2.0 turbo snage oko 260 KS, a kupcima će vjerojatno najzanimljiviji biti 3.0 V6 motori.

Na dizajn će veliki utjecaj imati prošlogodišnja studija Q8 Sport, a pored benzinskih i dizelskih motora u ponudi se može očekivati i hibridna verzija s električnom autonomijom od oko 60-ak kilometara . U konačnici vrh ponude će činiti S Q8 te RS Q8 izvedbe. Ovu potonju će vjerojatno pokretati 4.0 bi-turbo V8 snage oko 550 KS.

U bogatu i naprednu serijsku te opcijsku opremu, kao i u veliku ponudu prostora te visoku razinu komfora ne treba sumnjati, a više o Q8 uskoro.

Podijeli:
1