Audi najavio skoru premijeru novog modela Q3

Audi najavio skoru premijeru novog modela Q3

Krajem 2017. iz Audija je potvrđeno kako će tijekom 2018. predstaviti novi model svaka tri tjedna. Drugim riječima, u ovoj godini možemo očekivati više otprilike 17 novih audijevih modela, bilo novih generacije ili osvježenja postojećih ili u potpunosti nove automobila. Cilj je dakako temeljito osvježiti ponudu i snažno se suprotstaviti konkurenciju, posebno BMW-u i Mercedesu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nakon što smo tijekom prošlog mjeseca upoznali Q8, pa potom A1 Sportback te osvježeni TT sada je na red došla nova, druga generacija modela Q3. Točnije, uskoro će doći na red i njezina premijera s obzirom da je Audi upravo objavio najavni video teaser, a službeno predstavljanje bi se trebalo odigrati ovu srijedu, 25. srpnja.

Konkretnijih službenih informacija o ovom modelu za sada nema, no znamo da će se temeljiti na MQB platformi što bi trebalo rezultirati smanjenjem mase i to unatoč manjem rastu dimenzija. Osnovu motorizacije će činiti 1.5 TSI i 2.0 TDI motori, a kasnije bi ponuda trebala biti proširena i plug-in hibridnom verzijom s električnom autonomijom od oko 50 km. Također, Audi će svojim kupcima ponuditi i performance izvedbe SQ3 te RS Q3.

Što se tiče izgleda može se očekivati usklađivanje s ostatkom novije ponude, odnosno osjetno moderniji dizajn, no uz zadržavanje obiteljske prepoznatljivosti. Interijer bi mogao napraviti i veći odmak od prethodnika što će se očitovati ne samo u izgledu, već i u njegovoj opremljenosti.

Uskoro više.

Podijeli:
1