Audi najavio šest novih RS modela

Audi najavio šest novih RS modela

Audi slavi dvadeset i petu godišnjicu lansiranja modela RS 2 Avant i sada je objavljen službeni teaser s kojim proizvođač iz Ingolstadta najavljuje šest novih RS modela. Za sada nema službenih potvrda o kojim se točno modelima radi, no čini se kako su prva dva RS6 Avant i RS7 Sportback.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Oba ova automobila bi trebala biti predstavljena već na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona tijekom sljedećeg mjeseca. Očekuje se kako će ih pokretati 4,0-litreni bi-turbo V8 snage oko 650 KS. Dakako, uz snažniju motorizaciju kupcima će biti ponuđeni agresivniji aero paket, dotjerani ovjes i upravljač te snažnije kočnice, kao sportski ispuh. Također, mogu se očekivati i razna vizualna unaprjeđenja izvana i iznutra.

Nakon toga se očekuju RS Q3 i RS Q3 Sportback. Oba modela će pokretati 2,5-litreni 5-cilindrični turbo snage oko 420 KS. Motor će biti uparen s automatskim mjenjačem s dvije spojke te quattro sustavom pogona na sva četiri kotača.

Peti bi RS novitet trebao biti RS4 Avant s 3,0-litrenim bi-turbo V6 motorom snage oko 450 KS. Posljednji u nizu ove serije noviteta je RS Q8. njega bi pak trebao pokretati 4,0-lireni bi-turbo V8 snage do 650 KS.

Uskoro bi trebali doznati više.

Podijeli:
1