Audi PB18 E-Tron – električni koncept s Le Mans korijenima

Audi PB18 E-Tron – električni koncept s Le Mans korijenima

Audi je službeno potvrdio kako će 23. kolovoza predstaviti novi električno pokretani model. Ovaj put će biti riječ o studiji sportskog automobila koja će svjetlo dana ugledati na kalifornijskoj stazi Laguna Seca, a potom će biti predstavljena široj javnosti na ovogodišnjem izdanju priredbe Pebble Beach Concours d’Elegance.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sam naziv automobila PB18 označava upravo mjesto i godinu premijere, a E-Tron dakako ukazuje na elektrificirani, odnosno električni pogonski sklop, no nažalost za sada još uvijek nemamo nikakvih konkretnijih informacija o njemu. Iz Audija su za sada poručili samo da je ovaj koncept inspiriran pobjednikom Le Mansa R18 E-Tron

Svrha ovog automobila je detaljnije nas upoznati s audijevim električnim planovima, a možda donekle nam dati i uvid u već potvrđeni E-Tron GT koji bi se na tržištu trebao pojaviti tijekom 2022. Prije tog vozila na tržište će već tijekom sljedeće (premijera 17. rujna ove godine) stići E-Tron SUV čije su knjige narudžbi na pojedinim tržištima već otvorene.

Podijeli:
1