Audi najavio novi RS4 Avant i dva koncepta

Audi najavio novi RS4 Avant i dva koncepta

Audi je potvrdio kako će na predstojećem frankfurtskom auto salonu predstaviti novi RS4 Avant te dva nova konceptna modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema službenom priopćenju “četvrta generacija high-performance Avanta je još jedno impresivno poglavlje u uspješnoj RS priči.” Raniji izvještaji su govorili kako će ovaj model pokretati 2,9-litreni bi-turbo V6 pogonski stroj razvijen od strane Porschea. Vjeruje se kako će mu se snaga kretati iznad 450 KS što bi ovom karavanu trebalo omogućiti ubrzanje do 100 km/h za manje od 4 sekunde.

Iz Ingolstadta su javili i da će u Frankfurtu predstaviti “posebnu izvedbu s pogonom na stražnje kotače.” Riječ je o modelu R8 GT koja će se u odnosu na ostatak ponude razlikovati upravo činjenicom kako će imati samo pogon na stražnje kotače, dok se ostatak pogonskog sklopa ne bi trebao mijenjati.

Uz to tu su i dva konceptna modela koja će biti opremljena sustavima autonomnog upravljanja četvrte i pete razine. Prvi je 4,9 m dugački SUV/crossover temeljen na ranijoj studiji E-Tron Sportback, a moći će se pohvaliti dinamičnim linijama, progresivnim sustavima osvjetljenja, elegantno uređenim interijerom te električnim pogonom na sva četiri kotača s tri motora koji će razvijati kombiniranu snagu od 503 KS.

Drugi je koncept navodno dizajniran za dugačka putovanja i pripada D segmentu te koristi četiri električna motora. Autonomija mu se navodno kreće između 700 i 800 km, a proizvođač njegov eksterijer i interijer opisuje riječima spektakularno i revolucionarno.

Uskoro više.

YouTube MP3 - Hotmail
1