Audi – konkurent teslinom Modelu 3 stiže 2023.

Audi – konkurent teslinom Modelu 3 stiže 2023.

Audi je već predstavio električni E-Tron SUV, do kraja godine će biti predstavljen i vizualno dinamičniji E-Tron Sportback. Također, do sada je već potvrđeno da će u drugoj polovici sljedeće godine stići modeli E-Tron GT, koji će biti konkurencija teslinom Modelu S, te Q4 E-Tron.

Do sredine sljedećeg desetljeća Audi će imati 12 električnih modela, crossovera, hatchbackova, karavana i limuzina. Jedan od njih će biti i model koji će konkurirati teslinom Modelu 3 te se u audijevoj ponudi smjestiti ispod E-Trona GT.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Oba modela će se temeljiti na platformi PPE (Premium Platform Electric). Radi se o platformi koju je Audi razvio u suradnji s Porscheom. Dok će veći E-Tron GT veličinom biti sličan modelu A6, manji novitet će dimenzijama odgovarati modelu A4.

Dolazak ovog automobila je potvrdio glavni audijev dizajner Marc Lichte. Također, Lichte je dodao kako je razvoj ovog automobila već započeo i navodno bi se na tržištu trebao pojaviti tijekom 2023. Prije toga ćemo gotovo sigurno vidjeti najavnu koncept koji se ne bi trebao značajno razlikovati od konačne produkcijske izvedbe.

Podijeli:
1