Audi još jednom najavio svoj prvi električni E-Tron SUV

Audi još jednom najavio svoj prvi električni E-Tron SUV

Audi je iskoristio ženevski auto salon kako bi javnost još jednom podsjetio na skori dolazak svog prvog u potpunosti električnog produkcijskog SUV-a koji će biti predstavljen na posebnoj priredbi 30. kolovoza u Bruxellesu. Prije dolaska na sami salon nekoliko primjeraka E-Tron SUV-a se provozalo ulicama Ženeve, a riječ je o tzv. pretprodukcijskim modelima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije spomenute ljetne premijere Auti namjerava testirati oko 250 ovih vozila koji će upravo ovako zamaskirani u promet. Koliko se može vidjeti riječ je o nešto dinamičnijem dizajnu od primjerice modela Q5, a električni SUV će dobiti i nešto agresivnija LED svjetla te novu masku. Proizvođač navodi da će E-Tron ponuditi više no dovoljno prostora za pet odraslih putnika, a za vjerovati je i kako će unutrašnjost biti bogato opremljena i moderno uređena.

Tehnički podaci za sada nisu poznati, no radit će se o modelu s pogonom na sva četiri kotača. Službeno priopćenje kaže da će mogućnosti električnog pogona ovog automobila omogućiti vlasnicima korištenje ovog vozila bez ikakvih kompromisa. Dijelom je tome tako i zbog činjenice da će ovaj automobil moći koristiti brze punjače snage 150 kW što će za svega “30 minuta omogućiti dovoljno energije za sljedeću etapu dugog putovanja.”

Ako konačni proizvod ostane blizak najavnom konceptu iz 2015. ovaj će automobil imati tri električna motora kombinirane snage do 500 KS, moći će ubrzati do 100 km/h za 4,6 sekundi te će mu se autonomija kretati oko 500 km.

Podijeli:
1