Audi E-Tron – produkcijska verzija će biti predstavljena 30. kolovoza

Audi E-Tron – produkcijska verzija će biti predstavljena 30. kolovoza

Audi je službeno potvrdio kako će produkcijsku izvedbu modela E-Tron, odnosno svoj prvi električni crossover, predstaviti 30. kolovoza na ovogodišnjem Audi Summitu u Bruxellesu u Belgiji gdje će se i proizvoditi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Audi želi prodavati oko 800.000 električnih vozila godišnje do sredine sljedećeg desetljeća, a upravo će E-Tron započeti ovu priču mainstream električno pokretanih automobila iz Ingolstadta. O E-Tronu smo vas već izvještavali, no podsjetimo kako je riječ o crossoveru koji će imati autonomiju od oko 400 km prema WLTP-u koji bi trebao biti puno realističniji od NEDC standarda mjerenja potrošnje i emisija.

Ovaj će automobil biti opremljen 95 kWh litij-ionskim baterijama ugrađenim u podnicu i navodno će ih biti moguće napuniti za oko 30 minuta uz pomoć brzog punjača (HPC – high power charging) čiji bi se broj trebao osjetno povećati u narednih par godina.

Tijekom 2019. Audi će predstaviti i atraktivniji E-Tron Sportback koji će se proizvoditi u istoj belgijskoj tvornici, a tijekom 2020. ponudi će se priključiti i E-Tron GT koji će biti proizvod Audi Sporta. Iste godine bi na tržište trebao stići električni premium model, a navodno negdje u isto vrijeme možemo očekivati i električno pokretanu izvedbu sljedeće generacije modela A3.

Podijeli:
1