Audi E-Tron GT stiže 2020.

Audi E-Tron GT stiže 2020.

Audi je u ožujku ove godine prvi put objavio kako u skoroj budućnosti namjerava lansirati model E-Tron GT, a tada je objavljen i prvi teaser tog automobila. Njemački proizvođač nam tom prilikom nije dao nikakve dodatne informacije o dotičnom vozilu niti o datumu kada možemo očekivati njegov dolazak na tržište.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Britanski Autocar pak sada izvještava, pozivajući se na Siegfrieda Pinta audijevog šefa za pogonske sklopove, kako će E-Tron GT na tržište stići tijekom 2020. Također, isti izvor navodi da će ovu limuzinu pokretati pogonski sklop sličan onome u nedavno predstavljenom modelu E-Tron, no za razliku od njega naglasak kod GT-a će biti na performansama, a ne na autonomiji. Drugim riječima, ovaj će model do 100 km/h vjerojatno ubrzavati za manje od 3 sekunde, a autonomija će mu se kretati oko 400 km.

Nadalje, E-Tron GT će dijeliti J1 platformu s porscheovim Taycanom pa ne treba kako će “dobiti određene porscheove gene”, no i dalje će se raditi o prepoznatljivom audijevom proizvodu. S tehničke strane treba reći kako će biti riječ o prvom audijevom električnom automobilu koji će koristiti tzv. flat-floor rješenje podvozja, dok će električni crossoveri koristiti tzv. high-floor Drugim riječima, baterije će biti smještene niže.

Također, Autocar tvrdi da će ovaj novitet biti prvi audijev model koji će podržavati tehnologiju brzih punjača snage do 350 kW što će omogućiti punjenje do 80% kapaciteta baterija za manje od 12 minuta.

Na kraju dodajmo kako bi Audi već tijekom idućeg mjeseca u Los Angelesu navodno trebao predstaviti najavni koncept. Do 2020. će biti predstavljena i konana produkcijska izvedba čija će prodaja započeti 2020, a proizvodnja će biti povjerena pogonima u Neckarsulmu. Do njegovog dolaska na tržište Audi će lansirati E-Tron Sportback, a do 2025. planirano je predstavljanje ukupno deset električno pokretanih modela.

Podijeli:
1