Audi E-Tron GT – prve službene fotografije

Audi E-Tron GT – prve službene fotografije

Nakon što su jučer objavljeni teaseri s kojima je najavljena skora premijera novog audijevog električno pokretanog koncepta, danas stižu prve fotografije ovog automobila, no nažalost još uvijek sa zaštitnom maskom. Riječ je dakako o modelu E-Tron GT koji će uskoro nastupiti na predstojećem auto salonu u Los Angelesu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema posljednjim saznanjima Audi će u Los Angelesu predstaviti studiji koja se neće značajno razlikovati od konačne produkcijske izvedbe koja bi pak na tržište trebala stići do 2020. Drugim riječima, ovaj će automobil biti treći audijev električno pokretani produkcijski automobil, iza E-Trona i E-Tron Sportbacka.

E-Tron GT će u osnovi predstavljati audijevu konkurenciju teslinom Modelu S, a prema svemu sudeći radit će se o limuzini s petorim vratima, odnosno tzv. liftbacku sa sportskim stylingom koji podsjeća na A7 Sportgback. Nadalje, radi se o vozilu za čiji je razvoj bio zadužen Audi Sport, dakle oni ljudi koji su zaslužni za modele iz audijeve RS linije.

Koliko je za sada poznato E-Tron GT će se bazirati na porscheovom Taycanu, odnosno s njim će dijeliti platformu, a vjerojatno i većinu pogonskog sklopa. U svakom slučaju radit će se o modelu s vrlo uvjerljivim performansama. Raniji izvještaji upućuju na ubrzanje do 100 km/h za manje od 4 sekunde, dok bi mu se autonomija trebala kretati iznad 400 km.

Više uskoro.

Podijeli:
1