Audi E-Tron će nuditi autonomiju od preko 400 km

Audi E-Tron će nuditi autonomiju od preko 400 km

Audi je objavio nove pojedinosti o svom skorašnjem električno pokretanom novitetu E-Tron. Podsjetimo, riječ je o električnom crossoveru koji bi u konačnoj produkcijskoj formi trebao biti predstavljen 30. kolovoza na posebnoj priredbi u Bruxellesu. Prodaja ovog vozila će krenuti vjerojatno i prije kraja ove godine, a već je ranije potvrđeno da će mu cijena na Njemačkom tržištu kretati od 80.000 Eura.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada doznajemo da će E-Tronove baterije, zahvaljujući sustavu brzog punjenja, biti moguće napuniti za 30 minuta prije “sljedeće duge etape vašeg putovanja.” Nadalje, Audi tvrdi kako će mu se autonomija kretati iznad 400 km, ali za sada nije objavljeno koliko će kapaciteta baterije biti napunjeno u spomenutih 30 minuta.

Za sada znamo da će E-Tron pokretati dva električna motora, jedan smješten sprijeda i drugi otraga, a njihova kombinirana snaga bi se trebala kretati oko 435 KS (boost do 500 KS). Uz njih tu je i u pod smještena litij-ionska baterija kapaciteta 95 kWh i mase od oko 700 kg. Ova će baterija biti opremljena sustavom hlađenja vodom, ali i sustavom grijanja pa će tako biti moguće održavati temperaturu baterije u što optimalnijem rasponu za dulji vijek trajanja i bolje performanse.

Uskoro bi trebali doznati više.

Podijeli:
1