Audi: do 2025. polovinu prodaje će predstavljati SUV-ovi

Audi: do 2025. polovinu prodaje će predstavljati SUV-ovi

Audijevi crossover/SUV modeli bilježe vrhunske prodajne rezultate, a u Ingolstadtu smatraju kako će se ti trendovi nastaviti pa će do sredine sljedećeg desetljeća polovicu prodaje ove marke činiti upravo takvi modeli. U Sjevernoj Americi SUV-ovi su već sada čine 51% ukupne prodaje, u Europi oko 33 te u Kini oko 34%.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Globalno gledajući Audi je u ovoj godini do sada isporučio oko 287.500 vozila iz svoje Q linije što čini oko 36,6% ukupne prodaje. Najuspješniji je i dalje model Q5 koji je samo tijekom svibnja prodan u 24.700 primjeraka te u 125.750 primjeraka od početka ove godine.

Ukupna potražnja za Q modelima će uskoro dodatno porasti kada na tržište stigne model Q8. Točnije, ovaj će model postati dostupan europskim i američkim kupcima do kraja ove godine, odnosno kineskim početkom iduće.

Također, treba podsjetiti da će tijekom sljedeće godine na trižište stići i elektrino pokretani E-Tron Quattro te da će mu se nedugo zatim pridružiti još barem jedan ili dva crossover/SUV-a s istom vrstom pogonskog sklopa.

Podijeli:
1