Hotmail, gmail log in, fb log in'

Audi dao zeleno svjetlo za RS Q4

Audi dao zeleno svjetlo za RS Q4

Prema posljednjim saznanjima Audi je dao zeleno svjetlo za razvoj RS izvedbe modela Q4. Ova performance verzija bi trebala slijediti standardni model u drugoj polovici 2019, a Auto Bild tvrdi da će ju pokretati pogonski stroj preuzet iz modela RS3 i RS TT.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, spomenute automobile pokreće 2,5-litreni 5-cilindrični TFSI motor snage 400 KS te najvećeg okretnog momenta od 480 Nm. Do dolaska RS Q4 moguće je da će performanse motora biti i veće, a s njim bi RS Q4 svakako trebao ubrzavati do 100 km/h za manje od pet sekundi, dok će mu najveća brzina biti elektronički limitirana na 250 km/h.

Koliko je za sada poznato ovaj će automobil biti standardno opremljen sustavom pogona na sva četiri kotača te 7-stupanjskim S-tronic automatskim mjenjačem s dvije spojke. Pored RS verzije Q4 će biti dostupan i u plug-in hibridnoj verziji, a konvencionalne izvedbe će pokretati 1,5-litreni 4-cilindrični benzinac i 2,0-litreni 4-litreni dizel u nekoliko verzija različite snage. Kasnije je moguća i električna verzija.

Cijena ovog automobila kada stigne na tržište tijekom 2019. bi u Njemačkoj trebala kretati od oko 34.000 Eura.

1