Audi će testirati zračni taksi iznad Ingolstadta

Audi će testirati zračni taksi iznad Ingolstadta

Projekt nastao u suradnji Audija, Italdesigna i Airbusa dobio je zeleno svjetlo za prva testiranja. Potsjetimo se, riječ je o projektu Pop.Up Next koji je predstavljen an ovogodišnjem salonu u Ženevi, a koji kombinira autonomni električni automobil i dron (preciznije, quadcopter).

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada je objavljeno kako su Audi i Airbus potpisali pismo namjere s njemačkom Vladom o početku testiranja Pop.Up Next-a na cestama i u zraku bavarskog grada Ingolstadta, gdje se ujedno nalazi i sjedište Audija.

“Leteći taksi više nije vizija. On nas može uvesti u novu dimenziju mobilnosti. Ova vrsta prijevoza predstavlja veliku priliku za tvrtke i startupe koji se bave ovakvom vrstom tehnologije”, izjavio je njemački Ministar prometa Andreas Scheuer.

Osnovu transportnog sustava Pop.Up Next predstavlja ultralagana odvojiva putnička kabina s dva sjedala koju je moguće postaviti na modul autonomnog automobila ili na modul drona kako bi se kretala cestama, odn. zrakom. Interijerom putničkog prostora dominira veliki 49-inčni zaslon na kojem se prikazuju svi parametri putovanja, novosti itd. Komunikacija je moguća glasovnim upravljanjem, praćenjem pokreta zjenice te putem dodira.

Podijeli:
1