Audi će do 2021. lansirati autonomno vozilo

Audi će do 2021. lansirati autonomno vozilo

Audi je na svojoj godišnjoj općoj skupštini između ostalog istaknuo kako namjerava dodatno prigrliti elektrifikaciju pogonskih sklopova te sustave autonomne vožnje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kada je riječ o autonomno upravljivim vozilima iz Audija se moglo čuti da je upravo marka iz Ingolstadta preuzela vodeću ulogu u razvoju ove tehnologije unutar Grupe Volkswagen. Novi Audi A8 koji će biti predstavljen tijekom ovog ljeta će biti opremljen sustavom treće razine autonomnog upravljanja, no rad na daljnjem razvoju ove tehnologije se ubrzano nastavlja.

U Audiju smatraju kako će najkasnije do 2021. kupcima moći ponuditi u otpunosti autonomna vozila tzv. pete razine koji bi se ispočetka proizvodili u manjim serijama.

Nadalje, Audi je potvrdio da će modeli Q4 i Q8 biti lansirani do 2019. Do 2020. na tržište će stići i tri električna Audija. Audi će nakon toga nastaviti s daljnjom elektrifikacijom u svakom osnovnom segmentu. Dovoljno o audijevim planovima govori i to kako u Ingolstadu smatraju da će do 2025. trećinu audijeve ponude činiti električni i hibridni modeli.

YouTube MP3 - Hotmail
1