Audi AI:Trail Quattro električni off-road concept stiže u Frankfurt

Audi AI:Trail Quattro električni off-road concept stiže u Frankfurt

Audi je objavio prvi teaser svoje nove studije koja će uskoro premijerno biti predstavljena na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona. Radi se o vozilu pod nazivom AI:Trail Quattro, a ono što je posebno interesantno oko ovog modela je činjenica da je riječ o električno pokretnom off-road vozilu opremljenom sa sustavom autonomnog upravljanja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko nam priložena slika može otkriti AI:Trail Quattro je futuristički i pomalo agresivno dizajnirano vozilo s položenim vjetrobranskim staklom i niskom linijom bočnih prozora. Posebno se ističe činjenice da nema prednjeg i stražnjeg prevjesa, a čini se i da je podnica poprilično odignuta pa je lako zaključiti da bi AI:Trail Quattro trebao biti u mogućnosti prelaziti vrlo zahtjevne terene. Također, primjetni su izostanak B stupa, stražnja otraga ovješena vrata, veliki stražnji spojler, veliki kotači s off-road gumama i sl.

Za sada nema tehničkih podataka, no iz Audija je potvrđeno kako se radi o električno pokretanom vozilu s pogonom na sva četiri kotača. To nas navodi na zaključak da je ovaj SUV/crossover opremljen s barem dva, ako ne i više električnih motora.

Nadalje, AI:Trail Quattro je vjerojatno opremljen naprednim sustavom autonomnog upravljanja minimalno četvrte razine. Takav sustav omogućuje vozilu da samostalno upravlja na otvorenoj cesti te u pojedinim urbanim sredinama. S obzirom da je riječ o off-road vozilu mogu je i neki polu-autonomni sustav upravljanja na off-road terenima.

U svakom slučaju, više ćemo saznati uskoro jer IAA Frankfurt 2019. Svoja vrata za novinare otvara 10-rujna. AI:Trail Quattro vrlo vjerojatno neće vidjeti serijsku proizvodnju, no pojedine njegove značajke bi se lako mogle naći u serijskoj proizvodnji na nekim budućim audijevim modelima.

Podijeli:
1