Audi AI:me – najava autonomne budućnosti

Audi AI:me – najava autonomne budućnosti

Audi će u Šangaju sredinom mjeseca predstaviti svoju viziju osobne mobilnosti u skoroj budućnosti. Riječ je o high tech studiji AI:me čije službene skice možete vidjeti priložene uz ovu vijest.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Čini se kako će vanjština ovog automobila izgledati poput dinamičnog MPV-a, dok će interijer biti uređen poprilično minimalistički. Upravljač će imati neobičan oblik, a uz njega se posebno ističe veliki zaslon koji se proteže duž cijele prednje armature. Kratki prevjesi i u rubove karoserije pomaknuti kotači sugeriraju na veću ponudu prostora unutar vozila.

Nadalje, ovo će vozilo pokazati audijeve mogućnosti kada je riječ o autonomnoj vožnji. Točnije, AI:me će biti opremljen sustavom autonomnog upravljanja četvrte razine, što znači da će vozilo biti u mogućosti samostalno upravljati bez intervencije vozača. Iz Audija najavljuju kako će to osjetno utjecati na buduće uređenje kokpita s i bez upravljača pa je sasvim moguće da se upravljač može uvući u prednju armaturu.

Koliko za sada možemo pretpostaviti AI:me će biti samo studija koja će najaviti pojedine elemente koje možemo očekivati u budućim audijevim modelima, a sama se neće naći u proizvodnji.

Podijeli:
1