Audi AI:ME – gradski automobil budućnosti

Audi AI:ME – gradski automobil budućnosti

Audi je u Šangaju predstavio studijski model AI:ME kao svoju “viziju mobilnosti u mega gradovima budućnosti.” Prije svega vrijedi reći kako AI:ME pokreće električni pogonski sklop s baterijama kapaciteta 65 kWh te električnim motorom snage 170 KS. Motor je smješten na stražnjoj osovini te je zadužen za pokretanje stražnjih kotača.

Proizvođač nije konkretizirao autonomiju ovog vozila čija će duljina iznositi 4,3 m, širina 1,9, a visina 1,52 m. Međuosovinski razmak od 2,77 m te kratki prevjesi te kotači smješteni u kuteve karoserije su omogućili veliku ponudu prostora unutar putničke kabine. Interijer je moderno i futuristički uređen, prozračan i svijetao s prirodnim materijalima za ugodan boravak putnika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, AI:ME je opremljen sustavom autonomnog upravljanja četvrte razine. Dakle, vozilo može samo upravljati sobom bez inputa vozača u većini slučajeve, no za ostale situacije i kad vozač poželi sam voziti tu su klasični upravljač i papučice.

Za sada nema izravnih potvrda da će ovaj automobil u proizvodnju. Sigurno je da Audi sprema nekoliko više električnih noviteta pa je stoga sasvim izgledno da će AI:ME barem utjecati na buduće električne modele, ako već sam neće postati dostupan kupcima.

Podijeli:
1