Audi AI:ME – gradski automobil budućnosti

Audi AI:ME – gradski automobil budućnosti

Audi je u Šangaju predstavio studijski model AI:ME kao svoju “viziju mobilnosti u mega gradovima budućnosti.” Prije svega vrijedi reći kako AI:ME pokreće električni pogonski sklop s baterijama kapaciteta 65 kWh te električnim motorom snage 170 KS. Motor je smješten na stražnjoj osovini te je zadužen za pokretanje stražnjih kotača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Proizvođač nije konkretizirao autonomiju ovog vozila čija će duljina iznositi 4,3 m, širina 1,9, a visina 1,52 m. Međuosovinski razmak od 2,77 m te kratki prevjesi te kotači smješteni u kuteve karoserije su omogućili veliku ponudu prostora unutar putničke kabine. Interijer je moderno i futuristički uređen, prozračan i svijetao s prirodnim materijalima za ugodan boravak putnika.

Nadalje, AI:ME je opremljen sustavom autonomnog upravljanja četvrte razine. Dakle, vozilo može samo upravljati sobom bez inputa vozača u većini slučajeve, no za ostale situacije i kad vozač poželi sam voziti tu su klasični upravljač i papučice.

Za sada nema izravnih potvrda da će ovaj automobil u proizvodnju. Sigurno je da Audi sprema nekoliko više električnih noviteta pa je stoga sasvim izgledno da će AI:ME barem utjecati na buduće električne modele, ako već sam neće postati dostupan kupcima.

Podijeli:
1