Audi A6 Avant – još jedan karavanski ljepotan iz Ingolstadta

Audi A6 Avant – još jedan karavanski ljepotan iz Ingolstadta

Nakon što je nedavno predstavljena nova generacija modela A6 u njegovoj osnovnoj limuzinskoj izvedbi, sada je stigao i rad za premijeru karavanske Avant inačice. Sukladno tradiciji Audi je još jednom osmislio, razvio i dizajnirao vrlo privlačni karavanski model koji cilja na sam vrh svog segmenta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Većina vanjštine je preuzeta iz limuzinskog modela, odnosno novost čini stražnji kraj koji u odnosu na svog prethodnika dolazi s nešto položenijim D stupom i nižom linijom krova otraga. Ta će rješenja donekle smanjiti obujam prtljažnika, ali vizualne prednosti i dinamičniji izgled se u ovom slučaju čine kao vrjedniji dobitak. Sportski styling nije samo tu radi izgleda s obzirom da koeficijent otpora zraka ovog vozila iznosi 0,27. Vanjštinu će krasiti i LED svjetla, dok će opremljeniji modeli biti opremljeni HD Matrix LED svjetlima s posebno dizajniranim svjetlima za dnevnu vožnju.

Unutrašnjost je većinom prenijeta iz limuzine, a isto vrijedi i za opremu. Posebno dakako treba istaknuti sustav MMI navigation plus s 12,3-inčnom digitalnom instrumentnom pločom, 10,1-inčnim središnjim zaslonom infotainmenta te 8,6-inčnim donjim zaslonom putem kojeg se upravlja ventilacijom, klimom i sl. Dakako, uz bogatu standardnu opremu, ovaj će automobil kupcima nuditi i široke mogućnosti personalizacije kroz razne stavke dodatne opreme, paketa, presvlaka, sjedala, ukrasa i sl.

Najveća prednost interijera u odnosu na limuzinski model je dakako veći prtljažnik. Točnije, zapremina prtljažnika karavanskog modela iznosi 565 l, odnosno može narasti do 1680 l. Stražnja je klupa preklopiva u omjeru 40 : 20 : 40, a praktičnosti će pripomoći električno otvorivi poklopac prtljažnika (s hands-free funkcijom) i pokrov prtljažnog prostora te razne mogućnosti osiguranja prevoženih predmeta.

Motorizacija te ostale tehničke značajke poput mjenjača, pogona na sva četiri kotača, upravljača, izbora ovjesa, raznih sustava pomoći vozaču, sustava upravljanja na sva četiri kotača i sl. će biti preuzete iz limuzine.

Dolazak ovog modela na tržište se očekuje u narednim mjesecima.

Podijeli:
1