Aston Martin želi udvostručiti proizvodnju

Aston Martin želi udvostručiti proizvodnju

Aston Martin namjerava do 2025. godišnje proizvoditi odnosno prodavati 14.000 automobila. Iako se ta brojka u današnjem svijetu auto industrije ne čini pretjerano velikom, za Aston Martin on predstavlja udvostručenje sadašnjih prodajnih rezultata. Točnije, Aston Martin do kraja ove godine namjerava proizvesti 6400 automobila, unatoč općem padu prodaje u Kini, problemima oko Brexita te oko cijene astonove dionice.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Spomenuti pad prodaje u Kini nije naštetio Astonu, štoviše na tamošnjem mu je tržištu prodaja rasla čak 118%, a općenito mu je prodaja na azijsko-pacifičkom prostoru narasla za 133%. Također, i na drugim važnim svjetskim tržištima Aston Martin bilježi snažan rast prodaje. Primjerice, rast je u SAD-u iznosio 185%.

Upravo iz tih razloga u Astonu vjeruju kako će se pozitivni trendovi nastaviti te kako u narednih šest godina mogu udvostručiti prodaju. Posebno će im taj zadatak olakšati lansiranje prvog crossovera, odnosno produkcijske izvedbe modela DBX, koji će se proizvoditi u drugoj astonovoj tvornici koja će se otvoriti u skoroj budućnosti. Početak prodaje ovog automobila će započeti 2020, a službena premijera će se održati do kraja sljedeće godine.

Podijeli:
1