Aston Martin želi proširiti ponudu marke Lagonda

Aston Martin želi proširiti ponudu marke Lagonda

Podsjetimo kako je Aston Martin prije nešto više od godinu dana na određena tržišta lansirao model Taraf, a riječ je o luksuznoj limuzini ograničene serije koja stoji oko milijun Dolara. Dakako, ovaj model se prodaje pod značkom Lagonde i s obzirom na zadovoljavajući prijem kod ciljane klijentele u Astonu sada žele proširiti svoju ponudu luksuznih limuzina.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Astonov šef Andy Palmer je u svom posljednjim intervjuu otkrio da postoji velika želja za širenjem lagondine linije modela, no da će konačno zeleno svjetlo za svaki od planiranih automobila biti dano samo ukoliko Aston Martin nastavi s ostvarivanjem zacrtanih prodajnih brojki, odnosno ako će pozitivno poslovati.

Palmer je rekao i da bi ponuda najvjerojatnije uključivala dvije limuzine, no postoji mogućnost i za lansiranje trećeg modela. O njima se za sada ne zna ništa, a međusobno bi se vjerojatno ponajviše razlikovali dimenzijama te razinom luksuza.

Novi lagondini modeli, bi najvjerojatnije značili kraj za Aston Martin Rapide, a ovi bi se noviteti od ostatka astonove ponude, osim činjenice da će se raditi o limuzinama, razlikovali i posebnim pogonskim sklopovima. Palmer je rekao kako su sve opcije glede pogona otvorene, no izgledno je da bi Lagonde, uz snažne benzinske kupcima mogle ponuditi i hibridne ili čak električne pogonske sklopove.

YouTube MP3 - Hotmail
1