Aston Martin Varekai s hibridnim pogonom snage 700 KS

Aston Martin Varekai s hibridnim pogonom snage 700 KS

Aston Martin je nedavno predstavio svoje planove za Lagondu, odnosno njenu revitalizaciju putem električnog SUV-a, a sada stiže vijest o astonovom SUV-u koji bi trebao nositi naziv Varekai i koji je ranije najavljen studijom DBX. Točnije, astonov šef Andy Palmer je rekao da će ovaj model pokretati plug-ih hibridni model, a očekuje se snaga od oko 700 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Zanimljivo je to što je DBX isprva planiran kao električno pokretano vozilo, a sam Palmer je odbacivao mogućnost ugradnje hibridnog pogona karakterizirajući ga kao preteškog i preskupog te neisplativog za koristi koje nudi. Čini se kako je Palmer promijenio mišljenje, možda su ga njegovi stručnjaci uvjerili u suprotno.

Za sada nema službenih podataka o Varekaijevom konačnom pogonskom sklopu, no očekuje se kako će osnovu ovog pogona činiti AMG-ov 4,0-litreni bi-turbo V8, a pridružit će mu se električni motor snage oko 200 KS. Kombinirana snaga ove izvedbe će se dakle kretati oko 700 KS, a ispod nje u ponudi će se smjestiti benzinska verzija s istim motorom i snage oko 510 KS. V12 izvedba vjerojatno neće biti dostupna.

Podijeli:
1