Aston Martin Varekai – prvi SUV dobio ime?

Aston Martin Varekai – prvi SUV dobio ime?

Prema posljednjim saznanjima Aston Martin je odabrao ime za svoj prvi SUV model. Podsjetimo, ovaj je automobil najavljen konceptnim modelom DBX, a konačna će produkcijska verzija navodno nositi naziv Varekai.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema, britanskom Autocaru ovaj naziv potječe iz romskog jezika i slobodnom prijevodu znači bilo kuda što bi trebalo asocirati na vozne sposobnosti novog Astona koji će moći silaziti s asfaltnih prometnica te svoje mogućnosti dokazivati na makadamskim i sličnim putevima.

Za razliku od studije produkcijski će model imati petora vrata, linija krova će svakako biti viša zbog veće praktičnosti na stražnjim sjedalima i sl. Unatoč ovim promjenama u odnosu na najavnu studiju produkcijski će model biti snažno vizualno povezan s DBX-om i drugim astonovim modelima.

Nadalje, studija je imala električni pogonski sklop, dok će Varekai biti dostupan s nekoliko pogonskih opcija. Prije svega tu su klasični AMG-ovi V8 i V12 motori, a mogu se očekivati i elektrificirane izvedbe. Točnije, kupcima bi mogla biti dostupna hibridna, a možda i električna verzija, no zasigurno ne i plug-in hibrid s obzirom da u Astonu ovaj pogonski sklop ne smatraju prikladnim za svoje modele i kupce.

Dolazak ovog modela na tržište se može očekviati tijekom 2019.

Podijeli:
1