Aston Martin Vanquish S – labuđi pjev trenutne generacije

Aston Martin Vanquish S – labuđi pjev trenutne generacije

Aston Martin je u Los Angelesu predstavio do sada najsnažniju i najagresivniju izvedbu modela Vanquish. Riječ je o izvedbi S koja će kupcima ponuditi više snage, dorađeni izgled, novi aerodinamički paket te unaprijeđeni motor, šasiju, ovjes i kočnice.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na prvi pogled nema velikih razlika u odnosu na standardni model, koji će nasljednika dobiti tijekom 2018, no tu su novi karbonski prednji splitter i stražnji difuzor, novi završeci ispušnih cijevi i sl, a ponuđeno je i više opcija namijenjenih personalizaciji izgleda ovog automobila, od kotača, raznih ukrasa itd. Slično je i s interijerom koji dolazi s novim presvlakama, materijalima i ukrasima.

Dorađeni 6,0-litreni V12 sada razvija snagu od 433 kW, odnosno 589 KS, a uz novi sustav usisa i mnoge druge dorade ovaj će pogonski stroj svojim vozačima ponuditi bolji odziv te ujednačenu isporuku snage i momenta i prvi višem broju okretaja. Motor je uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem Touchtronic III koji bi, prema navodima proizvođača, trebao omogućiti brže izmjene stupnjeva prijenosa i bolju komunikaciju s dorađenim motorom.

Za veću sigurnost i užitak u vožnji pobrinut će se unaprjeđeni ovjes i kočnički sustav. Prodaja Aston Martina Vanquish S u izvedbama Coupe i Volante kreće sljedećeg mjeseca.

Podijeli:
1