Aston Martin Valhalla – potvrđeno ime i dodatne informacije

Aston Martin Valhalla – potvrđeno ime i dodatne informacije

Aston Martin je nedavno predstavio najavnu studiju novog superautomobila pod nazivom AM-RB 003. Pretpostavljalo se da bi njegova serijska inačica mogla nositi naziv Valhalla i sada je to službeno potvrđeno. Ovim imenom Aston Matin nastavlja, nakon Valkyrie, s nordijskom mitologijom te davanja svojim modelima imena s V kao prvim slovom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Valhallu će pokretati hibridni pogonski sklop čiju će osnovu činiti turbo V6. Ukupna snaga ovog pogona će se kretati oko 1000 KS, a spomenuti benzinac će biti uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenajčem s dvije spojke. Uz motor i mjenjač treba spomenuti i diferencijal s blokadom proklizavanja te e-AWD sustav pogona na sva četiri kotača.

Nadalje, zahvaljujući činjenici da će biti proizvedeno većinom od ugljičnih vlakana ovo vozilo će težiti svega 1350 kg. Uz to i vrhunska aerodinamička svojstva, Valhalla će do 100 km/h ubrzavati za oko 2,5 sekundi. Najveća brzina ovo automobila će se pak kretati oko 355 km/h.

Dodajmo da će ovaj automobil, razvijen u suradnji s F1 momčadi Red Bulla, biti proizveden u ograničenoj seriji od 500 primjeraka. Za svaki će biti potrebno izdvojiti oko milijuna Eura, a prve isporuke se očekuju tijekom 2021. Na kraju još recimo i da će se Valhalla pojaviti u novom nastavku filmskog serijala o Jamesu Bondu i to vjerojatno opremljen s privremenim pogonskim sklopom.

YouTube MP3 - Hotmail
1