Aston Martin sprema konkurenta Ferrariju 488 GTB

Aston Martin sprema konkurenta Ferrariju 488 GTB

Aston Martin je poznat po proizvodnji atraktivnih i udobnih sportskih automobila, no sada je stigla i službena potvrda kako će nakon modela Valkyrie na tržište stići još jedan sportski automobil sa središnje smještenim motorom.

Točnije, astonov šef Andy Palmer je potvrdio kako ovaj britanski proizvođač sprema konkurenta ferrarijevom 488 GTB. Palmer je istaknuo upravo taj model jer smatra kako je riječ o trenutno najboljem vozilu u tom segmentu pa je astonov cilj nadmašiti ga.

Kako bi u tome uspjeli u Astonu su odlučili angažirati nekoliko ključnih ferrarijevih ljudi, primjerice bivše ferrarijeve šefove za razvoj pogonskih sklopova i konstrukcije. Palmer je rekao i da otprilike znaju u kojem će smjeru ići nasljednik 488 GTB pa da će i to uzeti u obzir pri razvoju svog noviteta.

Palmer nije htio detaljnije ulaziti u detalje o ovom novitetu, no rekao je da su u Astonu već napravili makete ovog vozila te da se njemu osobno jako sviđa dizajn te smjer u kojem su dizajneri krenuli. Vjeruje se kako će ovaj model pokretati novi turbo V6 na čijem se razvoju trenutno radi, a dolazak ovog automobila na tržište se očekuje do 2021.

1