Aston Martin sprema konkurenta Ferrariju 488 GTB

Aston Martin sprema konkurenta Ferrariju 488 GTB

Aston Martin je poznat po proizvodnji atraktivnih i udobnih sportskih automobila, no sada je stigla i službena potvrda kako će nakon modela Valkyrie na tržište stići još jedan sportski automobil sa središnje smještenim motorom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, astonov šef Andy Palmer je potvrdio kako ovaj britanski proizvođač sprema konkurenta ferrarijevom 488 GTB. Palmer je istaknuo upravo taj model jer smatra kako je riječ o trenutno najboljem vozilu u tom segmentu pa je astonov cilj nadmašiti ga.

Kako bi u tome uspjeli u Astonu su odlučili angažirati nekoliko ključnih ferrarijevih ljudi, primjerice bivše ferrarijeve šefove za razvoj pogonskih sklopova i konstrukcije. Palmer je rekao i da otprilike znaju u kojem će smjeru ići nasljednik 488 GTB pa da će i to uzeti u obzir pri razvoju svog noviteta.

Palmer nije htio detaljnije ulaziti u detalje o ovom novitetu, no rekao je da su u Astonu već napravili makete ovog vozila te da se njemu osobno jako sviđa dizajn te smjer u kojem su dizajneri krenuli. Vjeruje se kako će ovaj model pokretati novi turbo V6 na čijem se razvoju trenutno radi, a dolazak ovog automobila na tržište se očekuje do 2021.

YouTube MP3 - Hotmail
1