Aston Martin se drži nordijske mitologije – stiže Valhalla

Aston Martin se drži nordijske mitologije – stiže Valhalla

Britanski se proizvođač inspirirao nordijskom mitologijom kada je izabrao naziv za svoj predstojeći superautomobil pod nazivom Valkyrie, a čini se kako neće stati samo na tome. Točnije, Aston Martin je registrirao i oznaku Valhalla za koju se pretpostavlja da će biti upotrjebljena za automobil koji je trenutno poznat pod nazivom Project 003 (skica).

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također postoji mogućnost i da se ovo ime iskoristi za astonovog konkurenta ferrarijevom 488 čiji se razvoj vodi pod oznakom AM9. U svakom slučaju, pored trenutno aktualne nordijske mitologije, Aston će prema svemu sudeći slijediti svoju filozofiju imenovanja s nazivima koji počinju sa slovom V.

Nadalje, čini se kako će sva tri spomenuta noviteta na kraju nositi naziv iz nordijske mitologije jer su iz Aston Martina naglasili da se radi o međusobno vrlo povezanim vozilima. Točnije, Andy Palmer, glavni izvršni direktor ove marke, je rekao da je Project 003 poveznica između modela Valkyrie i AM9 te kako će se zajednički DNK svakako lako moći primijetiti. Dodao je i da 003 i AM9 zajedno razvijaju te da je dizajn vrlo blizak pa će promatrač moći primijetiti “krvno srodstvo.”

Project 003 će se temeljiti na laganoj konstrukciji te da će ga pokretati hibridni (benzin-struja) pogonski sklop sa središnje smještenim turbo V6 motorom. Sustavi aktivne aerodinamike i ovjesa te mala masa će jamčiti vrhunske performanse te vozne sposobnosti.

Također, ovaj će automobil biti moguće koristiti svakodnevno, odnosno bit će u potpunosti legalan za cestovnu upotrebu, imat će prtljažnik te dolaziti u izvedbama s upravljačem na obje strane vozila. Aston navodno planira proizvesti 500 ovih modela u coupe izvedbi. Prve isporuke se očekuju do kraja 2021, a nakon toga bi ponuda mogla biti proširena s kabrioletom.

Podijeli:
1