Aston Martin razvija novi superautomobil s turbo V6 motorom

Aston Martin razvija novi superautomobil s turbo V6 motorom

Aston Martin je odlučio odlučno zagaziti u doba električnih i automobila s elektrificiranim pogonskim sklopovima. Točnije, uskoro će kupcima biti ponuđen električni RapidE, no astonov šef Andy Palmer je sada otkrio kako stiže još veći broj elektrificiranih vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Palmer je rekao da će cjelokupna astonova ponuda do sredine sljedećeg desetljeća imati najmanje hibridne pogonske sklopove te da će do 2030. jedna četvrtina prodaje za ovu sportsku premium marku dolaziti od električnih modela.

Nadalje, Palmer je dao zaključiti kako će Aston električne i hibridne pogone razvijat u vlastitom aranžmanu prije nego ga kupovati od strane drugih dobavljača. Riječ je o naime o tzv. core tehnologiji koju jednostavno treba držati za sebe.

Također, Aston navodno radi na razvoju novog turbo V6 motora kojeg će ponuditi u svojim budućim modelima, uključujući i novitet sa središnje smještenim motorom koji bi se za nekoliko godina, najvjerojatnije do 2021, u ponudi trebao smjestiti ispod modela Valkyrie. Očekuje se da bi taj pogonski stroj mogao vremenom zamijeniti veće V8 i V12 motore.

YouTube MP3 - Hotmail
1