Aston Martin Project 003 će pokretati novi hibridni turbo V6

Aston Martin Project 003 će pokretati novi hibridni turbo V6

Nedavno smo vas izvijestili kako nakon Aston Martin nakon modela Valkyrie priprema novi model čiji se razvoj trenutno vodi pod nazivom Project 003. sada je pak astonov šef Andy Palmer potvrdio da će dotični model pokretati novo razvijeni i središnje smješteni turbo V6 benzinski motor koji će biti dio hibridnog pogonskog sklopa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, Palmer je njegove performanse usporedio s onima modela kao što su LaFerrari i Porsche 918 Spyder. Dodao je i kako će hibridni pogon biti prvenstveno namijenjen boljim performansama, a ne ekonomičnosti. Istom cilju služi i lagana konstrukcija te sustavi aktivne aerodinamike i ovjesa.

Palmer nije htio ulaziti u daljnje detalje, a otprije znamo kako će ovaj model biti proizveden u svega 500 primjeraka. Cijena će mu dakako biti poprilična, a dizajnom će se uvelike osloniti na model Valkyrie iako će od njega biti puno praktičniji, to jest podoban za svakodnevnu upotrebu. Prve isporuke se očekuju do kraja 2021, a nakon toga ponuda bi mogla biti proširena s kabrioletom.

Podijeli:
1