Aston Martin Project 003 – bogovi sjevera će biti zadovoljni

Aston Martin Project 003 – bogovi sjevera će biti zadovoljni

Iz Astona nam stiže novi teaser automobila čiji je trenutni službeni naziv Project 003, no već je prozvan sinom Valkyrie, a navodno će nositi ime Valhalla. Do sada smo imali priliku vidjeti samo jednu skicu ovog vozila, a sada smo dobili konkretniji uvid u izgled njegovog stražnjeg kraja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, možemo vidjeti konvencionalniju pozadinu u odnosu na modela Valkyrie. Od detalja se ističu zračne tuneli koji izlaze iz stražnjeg difuzora, uska LED svjetla, široki lukovi blatobrana i visoko postavljene ispušne cijevi koje izlaze izravno iz motora. Primjetan je i izostanak stražnjeg prozora te krovni usisnik zraka.

Podsjetimo, astonov šef Andy Palmer je još ranije potvrdio da će Project 003 pokretati novo razvijeni i središnje smješteni turbo V6 benzinski motor koji će biti dio hibridnog pogonskog sklopa. Očekuje se snaga između 800 i 1000 KS.

Nadalje, Palmer je njegove performanse usporedio s onima modela kao što su LaFerrari i Porsche 918 Spyder. Dodao je i kako će hibridni pogon biti prvenstveno namijenjen boljim performansama, a ne ekonomičnosti. Istom cilju će služiti i lagana konstrukcija te sustavi aktivne aerodinamike i ovjesa.

U astonovoj ponudi Project 003 će se smjestiti ispod modela Valkyrie, a u dizajnu bi se trebalo vidjeti “krvno srodstvo” ta dva automobila. Project 003 će biti proizveden u 500 primjeraka, a prve isporuke se očekuju tijekom 2021. Objava ovog teasera pred ženevski auto salon možda znači da ćemo možda uskoro vidjeti najavni prototip ovog automobila, no za sada nema nikakvih službenih potvrda toga.

Podijeli:
1