Aston Martin proizveo prvi DB4 GT Zagato Continuation

Aston Martin proizveo prvi DB4 GT Zagato Continuation

Sa samo 19 proizvedenih primjeraka DB4 Zagato je jedan od najpoželjnijih astonovih modela ikada. Također, zbog svoje ekskluzivnosti, i činjenice da je iz zlatnih 60-ih godina prošlog stoljeća, je i jedan od najskupljih. Onima željnima tog automobila, a koji se ne mogu dokopati originala, Aston Martin je namijenio liniju Continuation.

Podsjetimo, Aston Martin je odlučio proizvesti dodatnih 19 primjeraka ovog automobila pod oznakom DB4 GT Zagato Continuation. Prvi je model upravo proizveden i bit će premijerno javnosti predstavljen na ovogodišnjem izdanju 24 sata Le Mansa kasnije tijekom ovog tjedna.

Na izradi ovog vozila ljudi iz astonovog Heritage Division odjela su potrošili oko 4500 radnih sati. Vozilo dolazi s crvenom Rosso Maja bojom s kontrastnim Borrani srebrnim naplacima i drugim kromiranim elementima. Unutrašnjost je presvučena Obsidian crnim kožnim presvlakama, a ističu se i razni ukrasni elementi. Sjedala su od ugljičnih vlakana, a standardnu opremu čini i konstrukcija za zaštitu kod prevrtanja koja zadovoljava FIA-ine standarde.

Pod poklopcem motora se nalazi 4,7-litreni redni 6-cilindrični pogonski stroj snage 395 KS, a motor je uparen sa 4-stupanjskim ručnim mjenjačem. Nadalje, ovaj je model opremljen pogonom na stražnje kotače te diferencijalom s blokadom proklizavanja.

DB4 GT Zagato Continuation slijedi uspješni DB4 GT Continuation iz 2017, koji je proizveden i prodan u 25 primjeraka, te prethodi modelu Goldfinger DB5 Continuation koji će na tržište stići tijekom sljedeće godine. Za svaki će primjerak modela DB4 GT Zagato Continuation biti potrebno izdvojiti 6,75 milijuna Eura.

Prve isporuke ove sjajne kombinacije modernog i klasičnog se očekuju prije kraja ove godine.

Podijeli:
1