Aston Martin predstavio Vanquish Zagato Speedster i Shooting Brake

Aston Martin predstavio Vanquish Zagato Speedster i Shooting Brake

Aston Martin je objavio prve fotografije i podatke o svoja dva nova modela, a riječ je o Speedster i Shooting Brake verzijama linije Vanquish Zagato, odnosno izvedbama koje će se pridružiti ranijim verzijama Coupe i Volante.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Speedster je hardcore verzija izvedbe Volante, a Shooting Brake je luksuzni praktični dvosjed sa svim vrijednostima ostataka serije. Tu posebno mislimo na vrhunski dizajn, no treba reći da se ovi modeli temeljen na Vanquishu S te da ih pokreće 6,0-litreni V12 snage 590 KS uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, a performansama će pripomoći i relativno manja masa s obzirom da je većina karoserije izrađena od ugljičnih vlakana.

Britanski je proizvođač potvrdio kako će je cijela, istina ograničena serija modela Speedster već rasprodana mada će proizvodnja započeti tijekom iduće godine. Točnije, Aston Martin će proizvesti 28 Speedstera te po 99 primjeraka svake od ostalih izvedbi, što znači kako će ukupno biti proizvedeno 325 jedinica Vanquish Zagata.

Iz Astona poručuju da ima kupaca koji su naručili po jedan primjerak od svake verzije, a pretpostavljamo da je riječ o kolekcionarima koji smatraju kako će kompletni set jednog dana još više vrijediti.

1